24.2.2014

Haaste


Poikkean blogin tavanomaisesta sisällöstä taiteen ja ruoan parissa, sillä sain haasteen. Tämä onkin ihan mukavaa ajanvietettä kuumepotilaalle matikan ylppäreihin lukemisen sijasta...

Säännöt:

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Haaste tulee laittaa eteenpäin 11 bloggaajalle, joilla on alle 200 lukijaa. 
5. Sinun tulee kertoa, kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.
11 faktaa minusta

1. Pelkään hämähäkkejä. Pienenä saatoin katsella isoakin hämähäkkiä lähietäisyydeltä ja pitää vaikka kädessä, mutta ilmeisesti olen kokenut jonkun neitiytymisen, koska nykyään huudan jotakin miespuolista (yleensä isää) apuun kun sisällä liian lähietäisyydellä on hämähäkki.

2. Lempipaikkani on järven rannalla, erään käyrän puun juurella. Siellä on mukava istuskella ja seurata miten luonto muuttuu eri vuodenaikojen mukaan.

 3. Olen hullaantunut hyviin (romanttisiin) romaaneihin. Nykyään tosin harmittaa, kun koulukirjojen lukemisen lisäksi energiaa ei jää muille kirjoille ja lukeminen on siis jäänyt vähemmälle..

4. Tykkään tehdä spontaaneja asioita, kuten mennä kaverille teelle keskellä yötä tai lähteä pyöräilemään kesäyönä.

5. Unelmoin punaisesta mökistä ja perunamaasta, tai ainakin jotain sinne päin. 

6. Tykkään kuunnella esimerkiksi isovanhempien kertomia tarinoita vanhoista ajoista. Siitä miten kuljettiin potkukelkalla kouluun ja syötiin taululiituja kalkin puutteessa. 

7. Rakastan puhtaita, kovia pellavalakanoita. Uusien lakanoiden välissä ei voi olla saamatta unta :)

8. Pidän juhlien järjestämisestä. On ihanaa suunnitella ohjelmaa, tarjottavaa ja vieraslistoja ja vielä ihanampaa saada vieraat kotiin ja helliä heitä hauskanpidolla ja hyvillä tarjottavilla.


 9. Rakastan ystävien kanssa "hengauksesta". Ajan vietosta yhdessä ilman päämääräistä suunnitelmaa, kävelyjen tekemisestä, yhdessä musisoinnista, ruoanlaitosta ja leffojen katselusta.
10. En ole viherpeukalo. Pidän viherkasveista, mutta silti kasvini tuppaavat nuupahtamaan ennen pitkää. En myöskään pidä kukkien istuttamisesta ja mullan kanssa söheltämisestä. Jätän vihreät peukalot mieluummin muiden sormivalikoimiin.

11. Olen enemmänkin iltaihminen. Aikaiset aamuherätykset tuottavat tuskia ja välillä illalla saattaisin kukkua vaikka kuinka pitkään. Todellisuudessa kuitenkin iltaisin väsähdän yleensä ensimmäisenä, mutta kun nukkumaanmenon hetki todella koittaa, olen viimeinen joka nukahtaa.

Sofian kysymykset:

1. Mitä mieltä olet uudistuksista, joiden mukaan on oikein kirjoittaa esimerkiksi olumppialaiset tai alkaa ottamaan? Itse en ikinä ole mikään kielipoliisi ollut, koska omiakin kirjoitusvirheitä tulee sen verran... Ehkäpä kuitenkin sanoisin, että on parempi pitää kielisäännöt pääosin muuttumattomina ettei porkukka rupee kirjottaa iha mite niit ite huvittaa ja kaik on silti sallittuu.

2. Onko klassinen musiikki noloa vai tyylikästä? Noh, itse klassisen viulistin kasvatuksen saaneena tähän on paha vastata että noloa... Arvostan klassista musiikkia, ja ihan jo harrastuksenkin puolesta sitä tulee joskus kuunneltua. Kuitenkin yritän olla jumittumatta omassa soitossa klassisuuden rajoihin.

3. Tykkäsitkö enemmän kovista pakkasista jolloin oli paljon lunta, vai nollakelistä jolloin on loskaa? Olen jo monta kertaa toivonut asuvani Lappiin koska täällä ei enää ole kunnon talvea. Tykkään kovista pakkasista ja kunnon lumihangesta. Ylipäätään vuodenaikojen vaihtelut ovat tosi suuri rikkaus ja on sääli, että kunnon perinteinen talvi on viime aikoina vihjaillut poistuvansa takavasemmalle. Ehkäpä minäkin poistun pian sinne takavasemmalle, nimittäin Lappiin..

4. Pystytkö kehumaan itseäsi kymmenellä sanalla? Olen viime aikoina todennut, että itsensä kehuminen oikealla tavalla tekee ihan hyvää. On kiva todeta joskus peliin katsoessa olevansa kaunis, ja mielestäni se tekee hyvää itsetunnolle, kunhan pysyy kohtuuden rajoissa. Tässäpä siis tulee: "Osaan kuunnella muita ihmisiä ja piristää tuntemattomienkin päivää esimerkiksi hymyllä".

5. Jos saisit valita, haluaisitko mieluiten olla presidentti, missi vaiko dementiapotilas? (Mistä näitä mun kysymyksiä oikein tulee?:DD) Hmm... Dementiapotilas en ehkä haluaisi olla koska olisi yksinäistä ja pelottavaa jos ei muistaisi ja tunnistaisi läheisiään eikä tietäisi missä on. Missi ja presidentti menevät samaan luokkaan "en haluaisi julkisuutta", mutta ehkäpä mieluummin olisin presidentti kuin missi, koska presidentti valitaan muiden(kin) asioiden perusteella kuin ulkonäön.

6. Mistä haaveilet tulevaisuudessa? Voi, haaveilen niin monista asioista, mutta haaveilen esimerkiksi kasvojen pesemisestä tunturipurossa.

7. Uskotko yliluonnolliseen? Uskon Jumalaan ja Jumalan tekoihin, jotka luultavimminkin lasketaan yliluonnollisiksi :D Eli siis uskon kyllä.

8. Mieluummin silmälasit vai hammasraudat? Silmälasit omistavana silmälasit.

9. Juotko kahvia (mustana vai lisukkeiden kanssa?) vaiko mieluummin teetä? Olen teen suurkuluttaja, mutta kahvia juon joskus niin, että laitan puolet kaakaota ja puolet kahvia. Se on ihan hyvää :D

10. Miten aamu lähtee parhaiten käyntiin? Kivalla keskustelulla jonkun mukavan ihmisen kanssa, hyvällä, terveellisellä ja monipuolisella aamupalalla, raamatun lukemisella, hyvällä musalla, rukouksella ja urheilulla. Jos kaikki nämä sisällyttää yhteen aamuun niin päivä ei voi mennä vikaan!

11. Oletko koskaan harkinnut/voisitko harkita benji- tai laskuvarjohyppyä? Olen kyllä monesti pohtinut että uskaltaisinko moisia yrittää, ja ehkäpä sitä joskus olisikin mukava kokeilla. Ongelmana on erittäin lievä, mutta kuitenkin takaraivossa jyskyttävä korkeiden paikkojen pelko...

11 kysymystä muille 

1. Missä näet itsesi kymmen vuoden kuluttua?
2. Seuraatko politiikkaa?
3. Oletko huumorintajuinen? Millainen huumori sinulla on?

4. Mikä on suurin intohimosi?
5. Pidätkö urheilemisesta? Jos, niin millaisesta?
6. Seuraatko jotakin tv-sarjoja? Mitä?
7. Jos saisit muuttaa maailmassa yhden asian, minkä muuttaisit?
8. Millainen on unelmiesi koti?
9. Millaisena ihmisenä toivoisit läheistesi muistavan sinut?
10. Millainen olisi unelmiesi ilta?
11. Mikä on tähän asti ollut elämäsi onnellisin hetki?

Yhtätoista bloggaria en nyt saa kasaan, mutta haastan:
Tommin
Marian
Orvokin
Johannan
Lindan

1 kommentti:

  1. Oot söpö!!<3 Muutetaa yhes Lappii jos saan sielt rovaniemelt sen jatko-opiskelu paikan (;
    hmm halusin kommaa vaik mitä mut nyt en muista enää ^^
    mut hey kuumeessako :(( paranemisia<3

    ps. kiitos haasteesta .. :D

    VastaaPoista

Jätä kommentti, piristä päivääni :)